17 Haziran 2010 Perşembe

DOMATESLİ VE BİBERLİ SANDAL POĞAÇA



MALZEMELER


1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un

İÇİ İÇİN

Peynir

ÜZERİ İÇİN

Domates,Biber
1 yumurta sarısı

YAPILIŞI


Bütün malzemeler sıradaki gibi karıştırma kabına koyulup hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.Yoğurma işlemi bittikten sonra 10-15 dk mayalandırılır.Daha sonra hamur küçük bezeler halinde koparılıp içine peynir koyulup üzeri sandal şeklinde açık bırakılarak kapatılır.En son işlem olarak ince doğranmış domates ve biberler poğaçanın açık kalan kısmına koyulur.Üzerine yumurta sarısı sürülüp 175 derecede 30 dk pişirilir



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: