2 Temmuz 2010 Cuma

MANTAR KURABİYE



MALZEMELER

1 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin
2 kutu mısır nişastası(400 gr)
1 su bardağı un
2 yumurta
1 paket vanilya

YAPILIŞI


Bütün malzeme karıştırma kabına alıp iyi yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. 2 çorba kaşığı kadar kakaoyu çay tabağına koyup soda şişesinin ağzını kakaoya batırıyoruz. Daha sonra ceviz büyüklüğündeki parçanın içine doğru bastırıyoruz. Mantar şeklini elde ediyoruz. 175 derecede 20-25 dk kurabiyelerin altı hafif sarımsı olana kadar pişiriyoruz.



Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok: