5 Temmuz 2010 Pazartesi

PATATES KEKİ


MALZEMELER

4 adet patates

2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
2 soğan
Maydanoz
1 kase beyaz peynir, 50 gr kaşar peyniri
1 paket kabartma tozu
Tuz, kekik, nane, kırmızı biber

YAPILIŞI

İlk olarak yumurtalar karıştırma kabının içine kırılıp çırpılır. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, kıyılmış maydanoz, soğan, peynir ve kaşar peyniri rendesi ilave edilir. Küp küp doğranan patatesler de karışıma ilave edildikten sonra un, kabartma tozu, tuz ve baharatları da eklenerek iyice karıştırılır. Karışım yuvarlak borcam tepsiye veya başka bir yuvarlak tepsiye dökülerek kaşık yardımıyla iyice bastırılır. 180 derecede 40 dk kadar üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.


Afiyet Olsun…

1 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

ımmm bayılırım ellerine sağlık